Bokning & Öppettider

Frågor om simulatorn via e-post: f15flygmuseum@hotmail.com
eller telefon 0270-142 84.

Boka tid

Nu kan du boka direkt via knappen BOKA TID. Fyll i dina uppgifter så får du en bekräftelse på din bokning via mail och du får också en påminnelse dagen före via ett SMS. Välj 60 minuter eller 30 minuter så kan du se vilka lediga tider som finns att boka. OBS, Försök att komma minst 15 min före beställd flygtid för att hinna med nödvändig genomgång före flygning. Våra datorer kan också behöva lite extra tid för omstart vid behov.

OBS.  Vi har lyckats justera vår budget och kan därmed behålla samma prisnivå som år 2023. 
60 minuter kostar 700 kronor och 30 minuter 350 kronor.

Simulatorn är öppen för bokning och den är nu uppgraderad med nya projektorer som ger en helt fantastisk upplevelse av hur det är att vara pilot i en AJS37 Viggen. Passar alla åldrar från cirka 15 år och uppåt. Vi har cirka 35 % kvinnliga piloter. Vår förhoppning är att det skall bli minst 50 %.

Minimi ålder & längd för simulatorn: Under det år man fyller 15 år & längd 160 cm. Simulatorn ger en verklig upplevelse och är inget vanligt dataspel. Endast en pilot får plats i kabinen. Medföljande betalar ordinarie inträde, beroende på ålder, och kan som åskådare se hur piloten flyger. Fotografering tillåten i hela muséet, även under flygning. Både den som flyger och medföljande har tillgång till hela museet.

Passen ligger på 60 alternativt 30 minuter och före varje flygning får man några  minuters utbildning för att kunna hantera instrumenten och reglagen i kabinen. Utbildningen genomförs av instruktörer som i de flesta fall är f.d. flygförare som utbildat flygvapnets piloter i att flyga AJ37 Viggen. Om man har hjärtproblem bör man kanske inte boka ett eget flygpass. Det kan finnas risk för att man under flygningen får problem med stress som kan påverka hjärtat. Känner man sig frisk så måste man själv avgöra om en simulatortur kan innebära en risk.

Extra bokningar med grupper eller evenemang enligt överenskommelse.

Köp presentkort